Cum ne îngrijim tenul gras/acneic?

Cum ne îngrijim tenul gras/acneic? - BeautyKO Romania

Tenul gras produce sebum în exces, ceea ce face ca pielea să aibe un aspect lucios, uleios. De cele mai multe ori, acest tip de ten este predispus la coșuri, iar în general tenul acneic este deopotrivă și un ten gras. Porii sunt dilatați și astfel murdăria și impuritățile sunt atrase în interiorul acestor pori, rezultând punctele negre.

Factorii care determină îngrășarea tenului pot fi nenumărați, de cele mai multe ori sunt de natură genetică, însă pot fi cauzați și de un dezechilibru hormonal, afecțiuni ginecologice, precum sindromul ovarului polichistic, o igienă incorectă (curățarea în exces a tenului, folosirea unor produse inadecvate, o igienă precară), exfoliere frecventă, stres, temperaturi ridicate, mediu înconjurător, alimentația.

          Cum ne îngrijim tenul gras/acneic?

  • Nu curățați tenul în exces, de două ori pe zi este suficient. Mai exact, curățați tenul dimineața și seara.
  • Folosiți produse de îngrijire destinate tenului gras/acneic.
  • Pentru curățarea tenului utilizați un produs blând precum un gel sau o spumă.
  • Folosiți un toner pe bază de apă de trandafiri, aloe vera, ceai verde sau arbore de ceai.
  • În ceea ce privește hidratarea folosiți creme destinate tenului gras/acneic, care mențin pielea hidratată și nu o usucă. Gelul din aloe vera hidratează tenul atât cât trebuie și îi oferă luminozitate.
  • Crema de protecție solară este extrem de importantă și nu trebuie să lipsească din rutina zilnică, deoarece previne fotoîmbătrânirea, apariția petelor hiperpigmentare, a leziunilor acneice și a cancerului cutanat. Din cauza radiațiilor solare, pielea devine foarte uscată, având ca efect producția accentuată de sebum.
  • Exfolierea tenului se face o dată sau de două ori pe săptămână.

BeautyKO vă oferă un plan de îngrijire a tenului gras/acneic atât pentru dimineață, cât și pentru seară.

       Care sunt pașii de îngrijire a tenului gras/acneic dimineța:

1.Spălarea feței: Spălați-vă tenul cu Green Tea Foam Cleanser de la Innisfree sau cu Aloe Facial Cleansing Foam de la Holika Holika. 

 2.Tonifiere: Utilizați un toner pe bază de apă de trandafiri de la Mamonde sau Aloe Soothing Essence 98% Toner de la Holika Holika.

 

 3.Hidratare: Pentru că aveți un ten gras, folosiți dimineața un ser, în loc de cremă. BeautyKO vă recomandă serul hidratant cu semințe de ceai verde de la Innisfree, gelul calmant cu Aloe Vera de la TonyMoly sau 3 Second Starter Ser Vita Complex de la Holika Holika. 

 


Puteți folosi crema hidratantă Aloe Soothing Essence 80% Moist Cream de la Holika Holika, destinată tenului gras/acneic. 

 4.Protecție solară: Folosiți cu încredere crema cu protecție solară SPF 45 de la A’PIEU, care nu încarcă tenul și nu lasă un aspect uleios. 
 

Nu uitați! Buzele trebuie de asemenea, hidratate, folosiți balsamul în formă de buze de la TonyMoly.

                Care sunt pașii de îngrijire a tenului gras/acneic seara:

1.Demachiere: Demachiați-vă tenul folosind șerbetul Clean It Zero de la BanilaCo, care topește orice tip de machiaj sau Apple Seed Lip & Eye Make-up Remover de la Innisfree.
 

2.Spălarea feței: Spălați-vă fața cu unul dintre produsele pe care le-ați utilizat la curățarea tenului de dimineața, respectiv Green Tea Foam Cleanser de la Innisfree sau cu Aloe Facial Cleansing Foam de la Holika Holika.
3.Tonifiere: Utilizați unul dintre tonerele recomandate la rutina de dimineață, toner pe bază de apă de trandafiri de la Mamonde sau Aloe Soothing Essence 98% Toner de la Holika Holika.
4.Ser: Serul hidratant cu semințe de ceai verde de la Innisfree, gelul calmant cu Aloe Vera de la TonyMoly sau 3 Second Starter Ser Vita Complex de la Holika Holika.
5.Mască:

              Porecting Solution de la Dr. Jart

 

                Soothing Hydra Solution de la  Dr. Jart

 

                Mască răcoritoare, cu efect calmant de la Dr.G

 

 

                Mască ten acneic AC Clean Up de la Etude House

 

 

              Baby Pet Magic Mask Sheet pentru ten gras/acneic de la Holika Holika 

 

            Soda Bubble Sheet Mask de la Mediheal

 

 

                Mască Teatree pentru ten acneic de la Mediheal

 

                Mască hidratantă cu aloe de la Nature Republic

 

               Mască extract de ceai verde de la Nature Republic

 

                  Plasturi puncte negre Pig Nose Clear de la Holika Holika

                 
 

6.Cremă de ochi: Hidratați zona ochilor, folosind Ageless Real Eye Cream de la AHC și plasturii cu colagen de la Etude House.

 

7.Hidratare: Pentru hidratarea tenului, pe timpul nopții, BeautyKO recomandă: Laneige Water Sleeping Mask, Aloe Soothing Essence 80% Moist Cream, Pure Source Pocket Pack de la Missha. 
 

De asemenea, NU UITAȚI de hidratarea buzelor în timpul somnului. Lip Sleeping Mask de la Laneige, Cherry Jelly Lips Patch de la Etude House sunt două produse care au rolul de a hidrata și catifela buzele pe timpul nopții.




 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru a trata tenul acneic sau pentru a preveni apariția coșurilor puteți folosi: crema pentru tratarea acneei din gama Tetraforce de la ElishaCoy și plasturii AC Mild Red Spot de la Holika Holika.

 

 Toate produsele prezentate le găsiți pe www.beautyko.ro

Distribuie Tweet Pin it
Înapoi la blog